DATUM

zaterdag 9 Juni 2018

TIJD

10:00-17:00

LOCATIE

Philips Museum

DOELGROEP

kind

CONTACT

 

Philips Museum
Emmasingel 31
5611 AZ Eindhoven

Tel. +31 (0)40 235 90 30

(bereikbaar van ma. t/m vr. 9.00 - 17.30 uur)
info-museum@philips.com

+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com
www.philips-museum.com

gratis toegang

aanmelden niet nodig

Experimenteren met licht en techniek in het Philips Museum

Op zaterdag 9 juni gaan speciaal voor de Dutch Technology Week gratis de deuren open van het Philips Museum. Van 10.00 tot 17.00 uur kun je bij ons terecht voor allerlei proefjes door het hele museum die te maken hebben met licht en geluid.

 

Bezoekers (jong en oud) kunnen experimenteren met licht, kleur, vorm en tekst. Maak je eigen kleurencompositie en projecteer je kunstwerk, maak de mooiste schaduwstad die je kunt bedenken van lege blikjes en ander restmateriaal. Doe lichtproefjes die te maken hebben met sfeer, licht meten en zichtbaar licht (spectrum). En geniet achteraf van een audiospel vol huis-, tuin- en stadsgeluiden in het museumcafé.

 

Bezoekers met een voorliefde voor techniek en innovaties kunnen deze dag hun hart ophalen met het reguliere aanbod van het museum. Er zijn VR-brillen, je kunt de Philips Design Tour lopen waarbij je met augmented reality het museum op een hele andere manier beleeft en er zijn levensgrote schermen waarbij je kunt ervaren welke gezondheidsinnovaties er zijn.

 

We organiseren de open dag in samenwerking met Korein Kinderplein en Techniek&ik, een educatief programma dat kinderen via professionals rondom het kind helpt spelenderwijs hun wetenschappelijke en technische talenten te ontwikkelen.

 

Het Philips Museum gaat op deze open dag een uur eerder open, om 10.00 uur. De entree is gratis voor iedereen.

une 9 explore more june 4 - june 9 explore more june 4 - june 9 explore more june 4 - june 9 explore more june 4 - june 9