DATUM

dinsdag 5 Juni 2018

TIJD

11:30-18:00

LOCATIE

DOELGROEP

jongere

CONTACT

Lisa Rosing
Technasium Top Award

0641790860
info@technasiumtopaward.nl
www.technasiumtopaward.nl

gratis toegang

op uitnodiging

Finale Technasium Top Award

De Technasium Top Award (TTA) is een wedstrijd voor leerlingen uit de derde klas van het technasium. Iedere editie levert een ander bedrijf of organisatie een uitdagende opdracht. Dit jaar doen technasiumleerlingen uit het hele land mee aan het project Viruskenner, waarbij ze in de huid kruipen van epidemiologen en virologen. Zij houden zich dagelijks bezig met het bestuderen van virussen, omdat virussen een grote bedreiging voor de gezondheid kunnen zijn en het alledaagse leven nog altijd teisteren. Denk bijvoorbeeld aan ebola, zika, HIV of 'gewoon' de griep.

Op 5 juni vindt de landelijke finale plaats en strijden teams van 63 scholen om de hoofdprijs. Zij mogen hun preventieadvies in de vorm van een wetenschappelijke poster aan een deskundige jury pitchen. De jury kijkt naar de meest innovatieve en inhoudelijk goede ideeën, maar ook naar de presentatie en de wijze waarop de groep als team opereert. Verder is ook de Viruskennerquiz belangrijk op deze dag, want welke leerling heeft nou eigenlijk het meest opgestoken in de projectperiode?

une 9 explore more june 4 - june 9 explore more june 4 - june 9 explore more june 4 - june 9 explore more june 4 - june 9