woensdag 25 April Micro:bit @ DTW 2018

Van 4 t/m 9 juni 2018 vindt de 7e editie van de Dutch Technology Week (DTW) plaats. Tijdens deze week worden wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld. De hightech industrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties. En daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen, werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de Dutch Technology Week zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

Vorig jaar heeft DevLab Academy als onderdeel van de Dutch Technlogy Week een op micro:bit gebaseerde escape room ontwikkeld om micro:bit op een ludieke manier onder de aandacht te brengen. Deze escape room is mogelijk gemaakt door de support van de bedrijven NXP, Philips, ICT-group en Deloitte.

Dit jaar pakken we opnieuw uit op de Dutch Technology Week met een gaaf micro:bit project. Weer met ondersteuning van high tech- en ICT-bedrijven en deze keer ook scholen. Er wordt een systeem gebouwd waarin zoveel mogelijk micro:bits met elkaar samenwerken/communiceren. Dit bereiken we door een grote hoeveelheid maak-projecten in kistjes te plaatsen, waarvan een grote muur gebouwd kan worden. In de kistjes worden door kinderen en andere deelnemers, maakprojecten gebouwd waarbij de eigen creativiteit de boventoon voert. Hierbij kun je denken aan het uitbreiden van micro:bit met bijvoorbeeld een motortje dat iets in beweging zet of uitbreiding met led’s of andere lampjes die licht geven.

Op het Huygens Lyceum zijn de leerlingen fanatiek bezig. Bekijken hier hun vlog!
 

De kistjes worden op de Dutch Technology Week gestapeld en geven dan zicht op een grote muur met een grote diversiteit aan verschillende invullingen. Die projecten worden vervolgens centraal aangestuurd om de bewegingen en/of lichteffecten in gang te zetten. Dit gaat per school, per leerling of allemaal. Om dit mogelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van een verplicht stukje code dat door ons wordt aangeleverd. De rest van de codering is naar eigen inzicht en creativiteit.

Om dit mogelijk te maken en een groot aantal kistjes te creëren, hebben we de hulp van scholen ingeschakeld. Er werken 23 scholen mee aan dit initiatief met een of meerdere klassen voor in totaal zo'n 1000 projecten.

Het belooft een mooi spektakel te worden!

De 'muur' van projecten zal op de volgende evenementen te zien zijn:

  • Maandag 4 juni: officiële opening Dutch Technology Week (besloten bijeenkomst)
  • Donderdag 7 juni: AutoTech, Automotive Campus, Helmond (alleen op aanmelding)
  • Zaterdag 9 juni: HighTech Ontdekkingsroute (vrij toegankelijk voor iedereen)
    Micro:bit workshop bij de hotspots: 

 

Bron: https://www.micro-bit.nl/

 

 

Nieuws