donderdag 26 April Tilburg neemt deel aan Dutch Technology Week

De 7e editie van de Dutch Technology Week (DTW) staat voor de deur en dit jaar doet Tilburg voor de eerste keer mee. De organisatie van de DTW is verheugd met de Tilburgse deelname: “Onze ambitie is om successen van de Nederlandse hightech sector in beeld te brengen, het enthousiasme over en trots op de Nederlandse hightech sector te bevorderen en verwondering over technologie te bewerkstelligen. Meer dan 100  bedrijven, kennisinstellingen en overheden, waaronder de gemeente Tilburg, creëren samen het bewustzijn dat ondernemerschap, vakmanschap, creativiteit en denkkracht essentieel zijn voor deze sector en stimuleren we de keuze voor de sector via studie en/of beroep.” Om deze doelen te realiseren organiseren de (event-)partners, met elkaar gedurende de week ruim 50 events in Nederland. 

Met deelname aan de DTW laat Tilburg zien sterk te zijn in een van de belangrijkste sectoren. Tilburg brengt haar eigen programma om vooral scholieren en studenten kennis te laten maken met technologie en wat er op dat gebied hier gebeurt. Wethouder Erik de Ridder: “Tilburg is sterk vertegenwoordigd in de industrie. Onze kracht zit in ons verleden. Onze makers-mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat we nu een stad zijn met een diverse en moderne industrie en we zijn sterk in het toepasbaar maken van hightech. Hier denken we na over de invloed van hightech op ons dagelijkse leven en hoe we zaken als ai, robotica en big data zo goed mogelijk voor ons leven kunnen inzetten.”

Met meer dan 1.000 vestigingen en 16.000 mensen worden in Tilburg dagelijks innovatieve producten gemaakt. Van achtbanen voor de Efteling tot auto’s voor Tesla. De kennis die we hier in huis hebben creëert weer kansen voor de toekomst. Een goed idee kan in korte tijd ontwikkeld worden tot een product, dienst of toepassing en uitgroeien tot een succes. Wie weet veranderen we zelfs de wereld! Wij zijn een stad van makers met een hart voor de samenleving. Maak je mee? Op dinsdag 5 juni is er een programma voor het voortgezet onderwijs, donderdag 7 juni voor MBO studenten en zaterdag 9 juni voor het brede publiek in het Ontdekstation013. Het thema van zaterdag is techniek in beweging, met nu al vijftien deelnemende bedrijven en opleidingen. De programmering is te vinden op https://www.dutchtechnologyweek.com/nl

Partners in Tilburg

Gemeente Tilburg

Marketing Tilburg

Ontdekstation013

Het Ambachtshuis Brabant

Nieuws