dutch technology week june 4 - june 9 2018

Over de Dutch Technology Week

Van 4 t/m 9 juni 2018 vindt voor de 7e keer de Dutch Technology Week (DTW) plaats. Tijdens deze week worden de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld.

De high tech industrie levert heel veel topprestaties. Daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de DTW zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

Zo zitten in de meeste smartphones en tablets chips die met de machines van ASML worden gemaakt. Vlieg je vanaf Schiphol naar Barcelona? Dan wordt je bagage vervoerd met de bagage afhandelingsystemen van Vanderlande uit Veghel. En de slimme pil van Philips weet door een ‘ingebouwde navigatie’ precies op welke plek in het  lichaam een medicijn nodig is.

Missie en doelstellingen van de Dutch Technology Week
Organisatie en partners van de Dutch Technology Week willen enthousiasme en trots op technologie bevorderen en hiermee de Nederlandse hightech sector versterken.

Hierbij zijn de volgende doelstellingen geformuleerd:
De Dutch Technology Week heeft het versterken van de Nederlandse high tech sector als doel, door toename van:

  • succes van de Nederlandse hightech sector
  • enthousiasme en trots op de Nederlandse high tech sector
  • verwondering over technologie
  • bewustzijn dat ondernemerschap, vakmanschap, creativiteit en denkkracht essentieel zijn voor deze sector
  • keuze voor de sector via studie en/of beroep
     

HET ONTSTAAN VAN DE DUTCH TECHNOLOGY WEEK

De droom van Dutch Technology
Brainport Regio Eindhoven levert geweldige prestaties op high tech gebied. De regio heeft unieke kwaliteiten en daar is de high tech industrie ontzettend trots op. Alle inwoners van deze regio, Nederland en de rest van de wereld moeten ook weten hoe bijzonder Brainport Regio Eindhoven is. Daarom organiseren we een week die mensen vertelt over en interesseert voor techniek. Op een bijzondere en unieke manier.

Vanuit deze  gedachte is de Dutch Technology Week ontstaan. Een week waarin technologie centraal staat.

Slimste regio van de wereld
De organisatie is in handen van Brainport Development. Samen met diverse nationale en internationale partners wordt de high tech industrie goed op de kaart gezet. 2011 bleek een perfect jaar om te starten met de voorbereidingen van de DutchTechnology Week, want in mei van dat jaar werd Brainport Regio Eindhoven uitgeroepen tot ‘slimste regio van de wereld’. Een titel die je met trots moet dragen en moet uitstralen. Een perfecte kans om als slimste regio te laten zien hoe goed we zijn op high tech gebied.