VDL Groep

Kracht door samenwerking
VDL Groep is een internationale, industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van VDL Groep is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. Het is een bundeling van flexibele, zelfstandige bedrijven met elk hun eigen specialisme. De kracht van VDL Groep zit in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 95 bedrijven, verspreid over 20 landen en met ruim 16.000 medewerkers.

Werken bij VDL
Werken bij VDL betekent werken in een hightech omgeving voor verschillende markten zoals de semiconductor industrie, automotive industrie, medische sector, solar, energiemarkt en voedingsmiddelenindustrie. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die zowel zichzelf als de VDL Groep verder willen ontwikkelen. We beschikken over diverse functies op allerlei werkterreinen en niveaus van productie tot en met managementfuncties: projectmanagement, engineering, inkoop, verkoop, logistiek, kwaliteit, automatisering, onderhoud en productie (o.a. verspanen, elektro, lassen, assemblage).

VDL is een familiebedrijf dat met twee voeten op de (bedrijfs)vloer staat. Een informele, open sfeer, aanpakken, samenwerken en durven ondernemen zijn kenmerken die bij de no-nonsense cultuur van VDL Groep horen. Je krijgt alle kansen om jouw resultaatgerichte aanpak te tonen door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid die je krijgt binnen je functie.

High-tech system supplier
VDL Groep heeft nationaal en internationaal een ijzersterke positie opgebouwd in de toeleveringsbranche. De divisie toeleveringen telt een groot aantal toeleveringsbedrijven die hoogwaardige producten uit metaal en kunststof produceert. Elk bedrijf heeft zijn eigen specialisme, waarbij optimaal gebruikt wordt gemaakt van de samenwerking met de zusterbedrijven. Op die manier heeft VDL alle disciplines onder één dak. De focus ligt op veelzijdige en flexibele capaciteit, korte doorlooptijden, kostenreductie en een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Door robotisering en automatisering streeft VDL voortdurend naar verbetering in efficiency. In de toeleveringsindustrie is VDL gespecialiseerd in:

 • Mechatronische systemen en modulebouw
 • Metaalbewerking
 • Kunststofverwerking
 • Oppervlaktebehandling
   

Productie van MINI voor BMW Group
Met de overname van NedCar eind 2012 is VDL de enige grote autofabrikant in Nederland. Als onafhankelijke autoproducent assembleert VDL Nedcar in Born personenauto's in opdracht van derden. Dat gebeurt onder andere voor de MINI van BMW Group. Tweede helft 2014 rolde de eerste nieuwe MINI van de band. Inmiddels produceert VDL Nedcar ook de MINI Cabrio, de MIN Countryman en de BMW X1.   

Eén van de grootste busproducenten van Europa
De busdivisie van VDL Groep opereert onder de naam VDL Bus & Coach.  De kernactiviteiten van VDL Bus & Coach bestaan uit de ontwikkeling, productie, verkoop en after sales service van een breed pakket bussen, touringcars en chassis modules, speciale voertuigen en de in- en verkoop van gebruikte bussen. De productie vindt plaats bij 6 werkmaatschappijen in Nederland en België. Onze producten worden wereldwijd verkocht met behulp van een netwerk van eigen vestigingen, importeurs en agenten in meer dan 30 landen. In 2011 won VDL de prestigieuze prijs ‘Bus of the Year 2011’ voor de openbaarvervoerbus Citea. Een jaar later sleepten wij ook de ‘Coach of the Year 2012’ in de wacht voor onze touringcar Futura. Daarnaast introduceerde VDL het grootste elektrische voertuig ter wereld.

Eindproducten
Een deel van de VDL-bedrijven ontwikkelt en produceert een breed scala aan producten voor zowel de industriële als de consumentenmarkt. Zij bepalen zelfstandig hun marktpositie op nationaal en internationaal niveau en werken nauw samen met de bedrijven uit de divisie toeleveringen van VDL Groep. Deze bedrijven zijn actief in:

 • veersystemen voor de automotive industrie (trucks, trailers en bussen)
 • warmte-, koel- en luchttechnische installaties die onder andere gebruikt worden bij in de electromechanische, scheepvaart en alternatieve energie sector
 • systemen voor olie-, gas- en petrochemische industrie
 • productieautomatiseringssystemen voor o.a. Ford, Jaguar Land Rover, Volvo en BMW
 • systemen voor de agrarische sector
 • zonnebanken
 • dakkoffers
 • sigaren- en verpakkingsmachines
 • systemen voor brand- en explosiebeveiliging
 • bewegwijzering