vrijdag 13 April Meisjes schieten raket de lucht in op Girlsday 2018

Raketten bouwen om deze vervolgens de lucht in te schieten: Girlsday knalde gisteren in Noord-Brabant. Meisjes leerden zo over de kracht van luchtdruk bij Aventics Benelux in Boxtel. Dit was een van de vele activiteiten tijdens Girlsday. 

Meisjes leerden in Noord-Brabant niet alleen over pneumatiek. Bij SAP in Den Bosch kwamen ze namelijk ook alles te weten over BlockChain, Big Data en Artificial Intelligence en Royal Haskoning liet meisjes Virtual Reality beleven. Bij Philips werd ingezoomd op technologische innovaties die de gezondheid van mensen helpen te verbeteren. Niet alleen hier, maar ook bij verschillende partners van de Dutch Technology Week vonden Girlsday-activiteiten plaats. Onder andere bij AAE B.V., ASML, AutomotiveNL, Brainport Development B.V., Huijbregts Groep B.V., NXP Semiconductors, Philips Lighting B.V. en Philips Research.

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opende op donderdag 12 april samen met 75 meisjes Girlsday 2018 bij BAM in Den Haag. Zij deden dit met hulp van een HoloLens. Na dit sein startten de Girlsday-activiteiten voor meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs bij bèta, technische en ICT-bedrijven in het hele land.

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Aan Girlsday 2018 doen ruim 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee bij 358 bèta, technische en ICT-bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen, laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.

VHTO organiseert Girlsday 2018 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

Bron: https://www.vhto.nl/

Girlsday gemist? Kom dan naar de High Tech Ontdekkingsroute op 4 juni! 
Op zes locaties kun je bij toptechnologie bedrijven nog meer technologie ontdekken.

Nieuws